استاد شهید مرتضی مطهری
مرزبان بیدار
در روز 13 بهمن 1298 شمسی،خدای کریم به عالم ربّانی حاج شیخ محمد حسین مطهری و همسر مومنش- سکینه- فرزندی هدیه کرد که مرتضی نامیده شد و برای آن خانواده پاک ، بهاران را به ارمغان آورد.
مرتضی کم کم دوران کودکی را پشت سر گذاشت. او که علاقه عجیبی به حقیقت و معنویت داشت با شور و شوق فراوان ، نزد پدر شروع به آموزش کرد و عاقبت این اشتیاق ، وی را به مکتب کشاند و به دیدار گلهای آن بوستان رساند.
سر انجام مرتضی در سال 1316 شمسی در زمانی که حکومت سیاه رضا خان بیداد میکرد و ظلمت همه جا را فرا گرفته بود، به دنبال نور و فضیلت راهی حوزه علمیه قم شد تا روح تشنه اش را از کوثر قران و زمزم عترت سیراب کند.
مطهری با دقت ، سرعت، نظم و تلاشی ستودنی به آموختن علوم اسلامی مشغول شد او نزد آیت الله صدوقی،کتاب (مطول) را فرا گرفت و در محضر آیت الله مرعشی نجفی (شرح لمعه)
را بیاموخت.
استاد مطهری ، همچنین در دوره تحصیل همفکر و یار و یاور سازمان انقلابی و اسلامی
" فدائیان اسلام" بود. این حزب سیاسی اسلامی که در سال 1324 شمسی از سوی روحانی مبارز سید مجتبی نواب صفوی تشکیل شد نقش موثری در مبارزه با ستمگران و استبداد داشت.
استاد مطهری ، علاوه بر مباحثه دروس اصولی، فقهی و فلسفی، خود حوزه تدریس داشت.
او از جمله کتابهای ذیل را تدریس می کرد:
" مطول"(در علم معانی، بیان و بدیع)
" شرح مطالع"(در علم منطق)
" کشف المراد"(در علم کلام و عقاید)
" رسائل" و " کفایه"(در علم اصول فقه)
" مکاسب"(در فقه)
" شرح منظومه" و "اسفار" (در فلسفه)
در سال 1333 استاد مطهری تدریس در دانشگاه تهران را شروع کرد.
آیت الله مطهری بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، برای تثبیت حکومت اسلامی، فعّالیت های
بسیار ارزنده و سر نوشت سازی انجام داد.
از جمله، ایشان مهمترین و مورد اعتماد ترین مشاور حضرت امام خمینی بود.
آیت الله مطهری که آرزویش شهادت در راه خدا بود و در کتابها و گفتارهایش ، مقام بلند و ارزش والای شهید را با عباراتی نغز و حکیمانه نوشته و گفته بود، سر انجام به آرزویش رسید.
در شب چهار شنبه 12 اردیبهشت1358 ساعت بیست و دو و بیست دقیقه ، استاد مطهری به وسیله جوانی فریب خورده از اعضای گروهک سیاسی و منافق فرقان به شهادت رسید.
کلمات کلیدی :